CASA da CABAZA

Farmhouse B&B in Galicie

calabazas_3_lo Español English

Galicië is een nog relatief onbekend en onontdekt stuk van Spanje vol contrasten. Van oude romeinse steden tot compleet verlaten gehuchten en van glooiende heuvels tot een ruige en  adembenemende kust. Het platteland is dunbevolkt terwijl de steden A Coruña, Lugo, Santiago de Compostela, Pontevedra en Vigo meer kosmopolitisch zijn. Galicië heeft prachtige stranden; een dramatische Atlantische kust; het is een wandel- en fietsparadijs en er is geen massa toerisme. Er is voor elk wat wils of je nu op zoek bent naar bijzondere wijnen, lokale gerechten, overblijfselen van oude culturen, actief buiten zijn in de natuur en zoveel meer. Onze B&B is de ideale uitvalsbasis om Galicië en alles wat deze streek te bieden heeft te ontdekken maar je kan ook direct vanaf Casa da Cabaza verschillende wandelingen ondernemen (tussen 4 - 15km) of je terugtrekken met een boek om van de de rust in onze tuin en de natuur te genieten. We hebben twee fietsen en een kayak te huur voor gasten en zwemmen in het meer is heerlijk.

 

Vijf dagtrips die je kan ondernemen vanuit Casa da Cabaza

 

1. Het Ribeira Sacra wijngebied is een prachtige streek om te ontdekken met wijngaarden die in terrassen aangelegd zijn op de steile hellingen van de rivieren Miño en Sil. Het is een gevarieerd gebied met kleine bodegas, boottochten, watervallen, rivierstrandjes, leuke restaurants, oude kloosters en kerkjes en prachtige uitzichten. Je kan zowel te voet als met de auto op pad.

 

2. Als je van natuur en wandelen houdt zijn de Courel bergen en het bioreservaat As Ancares (waar de bruine beer en de wolf leven) een bezoek waard. Beide bieden wandel- en hikingroutes en fantastische vergezichten. In de late zomer is vogels spotten hier super.

 

3. Lugo is een oude Keltische stad en de enige stad in de wereld die omringd is door een volledig intacte Romeinse muur waar je overheen kunt lopen. De oude binnenstad komt tot leven in de zomer en op de Plaza Mayor is het heerlijk om mensen te kijken. En voor wat meer cultuur: de kathedraal en het provinciaal museum zijn het bezoeken waard.

 

4. Ourense is een middeleeuwse stad en in de oude (autovrije) binnenstad is het leuk de steegjes, pleintjes, kerkjes, de mooie kathedraal, parken, terrassen, restaurants en bars te ontdekken. Tijdens de koudere maanden zijn de warme thermale baden op de oevers van de rivier de Miño een genot. De baden zijn gratis en door de week is het er rustig.

 

5. Wandel één of verschillende stukken van de wereldberoemde pelgrimstocht, de Camino de Santiago, die 20 minuten ten noorden van onze bed and breakfast loopt.

 

… En mocht je op zoek zijn naar meer… dan is er de spectaculaire kustlijn van Galicië met de Playa de Las Catedrales en de Costa da Morte. Je kan hier heerlijk wandelen of een dag genieten van zon en zee.

 

Meer informatie vind je op de website van Ontdek Galicië.

Ontdek..

 

  • Proef de verrassende wijnen van de Ribeira Sacra bij een van de vele, vaak door families gerunde, wijnhuizen

  • Ga op avontuur in het binnenland van Galicië over kronkelende landweggetjes en rij langs dorpjes en gehuchten waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan

  • Eet ‘pulpo’ met de Galiciërs op een van de lokale marktjes

  • Ontdek lokale handgemaakte producten zoals het zwarte porselein van Gundivos

  • Zie het leven van de monniken in de vele kloosters van Galicië

  • Bezoek Keltische en Romeinse archeologische opgravingen

  • Wees pelgrim voor een dag en wandel een gedeelte van de Camino de Santiago

galicie-bed-breakfast-toerisme-dagtrips