CASA da CABAZA

Farmhouse B&B in Galicie

calabazas_3_lo Español English

Welkom bij Casa da Cabaza, een bed & breakfast in een oude boerderij op het Galicische platteland. De b&b staat in een bijna verlaten gehucht aan de oevers van een meer in het zuiden van de provincie Lugo in Galicië, noordwest Spanje. We bieden stijlvolle plattelands kamers aan met veel rustieke details. Het ontbijt dat we serveren is gezond en lekker.

 

Logeren in Casa da Cabaza betekent bijkomen op een locatie middenin de natuur waar het rustig en vredig is. Hier word je wakker van de zingende vogels en hoor je af en toe het geklingel van een koebel in de verte.

Er zijn genoeg plekken in de tuin waar je heerlijk een boek kan lezen of wat kan dommelen in de zon. Er zijn verschillende terrassen waar je van een drankje kan genieten en er hangen een paar hangmatten voor dagdromers. Het water in het meer is heerlijk voor een verfrissend duik en er zijn diverse wandelroutes. Op heldere avonden kan je de maan boven de bergen zien opkomen en omdat er weinig lichtvervuiling is kan je hier fantastisch sterren kijken. Deze plek is echt heerlijk.

 

Ons kleine hotel heeft vijf gastenkamers, elke kamer is uniek met originele decoratie en kunst aan de muur. De comfortabele kamers hebben alle kenmerken van hun boerderij verleden behouden. Dikke stenen muren en kastanjehouten balken alsook traditionele stenen vloeren op de begane grond en houten vloeren op de eerste verdieping. Op de eerste verdieping is een lang balkon met zitjes waar je ook in de koudere maanden heerlijk kan genieten van de middagzon.

 

Dit nog onbekende stuk van Spanje heeft enorm veel te bieden. Of het nu de dramatische Atlantische kust is, het wijngebied van de Ribeira Sacra, het Courel gebergte of de prachtige steden in Galicië, Casa da Cabaza ligt op een centrale plek vanwaar je dit alles kunt ontdekken.

 

Vanwege onze ligging is een (huur)auto essentieel.

Wat onze gasten zeggen:

 

"Het laatste huis in een gehucht bij het meer, dit is de ultieme plek om bij te tanken en van de rust te genieten."

 

"Casa da Cabaza staat voor sereniteit en hartelijkheid."

 

"Het ontbijt met vers brood, kaas en yoghurt van de lokale boer en huisgemaakte jam was een perfecte start van de dag."

 

"Een prachtige hoeve, aan een meer in een sereen, groen heuvellandschap. De suite was een genot met een goed bed en een heerlijke douche."

bed-breakfast-galicië-meer